Intoleranse test

06/03/2019

Jeg tok som mange av dere vet en intoleranse test i januar. Før den testen måtte jeg spise mat jeg ikke har spist på lenge. Det vil si gluten, sukker, melk med laktose og andre ting jeg pleier å holde meg unna. Første dagen gledet jeg meg litt. Endelig skulle jeg få spise ostehorn igjen og drikke sjokomelk. Men gleden ble kortvarig. For jeg ble sikkerlig dårlig! Det var vondt ikke bare i magen, men i hele kroppen. Jeg så ut som jeg var 5 måneder gravid og ingen av buksene mine gikk igjen lenger. Hehe. Uren hud, trøtthet og leddsmerter var også bare noen av tingene jeg gikk igjennom. Når det nærmet seg testdagen så gledet jeg meg til gamle gode rutiner. Jeg fikk faktisk så vondt i magen etter hvert måltid at jeg gruet meg til å spise.

Så var det verd det? JA! Herlighet så overrasket jeg ble over resultatet. Jeg var helt sikker på at jeg skulle slå ut på gluten og laktose og kanskje på melk. Men resultatet mitt ble altså helt annerledes. Mine største intoleranser ble egg, mandel og torsk. (!) Haha. Jeg ble helt sjokkert. Egg har jeg spist nesten hver dag i mange år, og mandelmelk går ALLTID i smoothien min. Torsk elsker jeg jo også. Så her ble det, og blir det omveltning i kosten plutselig. Mandelmelk ble raskt byttet ut med havremelk. Egg synes jeg er utrolig vanskelig, men det skal gå seg til. Torsk går nok også fint.

I tillegg skal jeg fortsette å holde meg unna gluten og laktose. Jeg fikk også påvist SIBO, som er en betennelse tilstand i tarmen og er idag på min siste dag i en 10 dagers intensiv antibiotika kur. Så får vi håpe at jeg får litt bedre kontroll på ting. Testen tok jeg hos lab1.no og den kostet dessverre litt. Men for min del er det absolutt verd det. At egg er en sikkelig trigger hos meg hadde jeg aldri funnet ut alene.

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.