Vaffelbrød

31/01/2019

Bare 3 ingredienser til super godt brød!

Jeg elsker brød mat, mest fordi jeg elsker pålegg, men også fordi det er super lett å ta med seg i vesken på farten. Både på tur og når du har ærend som kanskje tar så pass lang tid at man burde spise i. Jeg fokuserer alltid på å lage mat som metter lenge men også som et lett fordøyelig for tarmen. Havregryn er en slik «supermat» som er god å alltid ha i hus. Hvorfor sier jeg supermat? Først og fremst så inneholder den betaglukan som senker kolesterolet vårt og hjelper til å stabilisere blodsukkeret vårt. Da slipper du den akutte sulten som rammer oss alle fra tid til annen. Trikset her er at selv om dette vaffelbrødet er både sunt og godt så må du tilføre pålegg som også gir samme effekt. Denne oppskriften lager du lett glutenfri med å bytte til glutenfritt havregryn. Og du, har du ikke cøliaki, så er havregryn naturlig glutenfritt men er ofte tromlet i samme maskiner som ting som kan inneholde gluten, og kan derfor inneholde spor av gluten, som gjør at det ikke er cøliaki-sikkert. 

Denne oppskriften gir 4 vafler, den går fint an å både dobbel og trippel, og vaffelbrødet er like godt etter å ha blitt fryst. Vil ha litt søtere vafler så tilsetter du 1 ss sukin melis. 

Du trenger:
100 g havregryn
5 ss cottage cheese
4 egg

Slik gjør du:
Ha alt i en bolle og kjør til en jevn røre i en stavmikser, eller ha alt i en blender. La røren hvile i 5 minutter før du legger den på vaffeljernet. Stek ene siden godt før du lukker vaffeljernet og steker til det er gjennomstekt.

Håper det smaker. 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

2 Comments

 • Mari

  De ble kjempegode! Takk for oppskrift!

  13/02/2019 at 18:57 Reply
  • Kesia Meyer

   Så bra at de falt i smak. Tusen takk! Jeg elsker de selv!

   06/03/2019 at 16:44 Reply

  Leave a Reply

  Instagram Feed

  Something is wrong.
  Instagram token error.