Tøffe dager

11/01/2019

I går la jeg ut en instagram post som engasjerte veldig. Jeg har lenge tenkt på nettopp det å dele også de dårlige dagene når de skjer. Jeg er flink å sette ord på ting når jeg har fått de litt på avstand, men når jeg er midt oppi noe så blir jeg ofte stille og innesluttet. Jeg øver meg på å bli mer åpen. Ikke fordi jeg føler at alle til en hver tid må vite hvordan jeg har det, for tro meg, det behovet har jeg ikke. Men fordi jeg hater tanken på at vi skal sitte alene og ha det vondt. For vi er flere som har det på samme måte, og bare det å vite at man ikke er alene om disse følelsene, tankene eller smertene kan hjelpe mye på situasjonen og kanskje til og med på en dårlig dag. Noen ganger føles det ut som jeg tåler alt, det føles som jeg kan gå i stormen og komme sterkere ut på andre siden, mens andre ganger er jeg skjør og menneskelig. Jeg er en person som liker å ha kontroll over situasjonen, kalenderen, huset og lignende, etter jeg ble syk så har jeg sjelden kontroll på noe. Huset virker sjeldent rent, kalenderen er vanskelig å planlegge noe på, og situasjoner kan forandre seg på et øyeblikk og jeg har verken helse eller hode til å følge med i svingene. Livet mitt ble virkelig snudd opp ned når jeg ble syk. Ting jeg elsket måtte legges på vent, og realiteten er at de kanskje aldri blir aktuelt for meg igjen, og det stikker meg dypt inn i sjelen når jeg tenker på det. Så jeg tenker ikke på det. Jeg velger og se de positive hverdagsgledene, de små tingene andre i sine travle liv gjerne tar for gitt. Jeg koser meg med en kopp kaffe, jeg tar de små pausene med dype åndedrag. Jeg lukker øynene og kjenner solen på ansiktet. Jeg elsker de små turene jeg får ut i naturen og nyter virkelig et halvt rent hus. 

Men realiteten er også den at jeg er meget hus bundet, jeg er mye alene og jeg har konstante smerter. Noen ganger blir smertene så store at jeg sporadisk kan kaste opp. Dette har skjedd på butikken, på tur og til og med i bryllup. Jeg får faktisk vondt i magen når vi blir invitert steder, og det er ikke fordi jeg ikke synes det er kjekt, men fordi jeg tenker konsekvenser for helsen med en gang. Det summer oppi hodet mitt med for og imot på hver eneste ting jeg skal gjøre. 

Jeg synes likevel livet mitt er verd noe, og at selv om det føles vondt å tenke over hvordan helsen er, hvordan livet er i forhold til hvordan det kanskje kunne vært, så kjennes det også godt og vite hvor sterk jeg har blitt på grunn av sykdom. Jeg tåler nok mer mentale påkjenninger og smerter enn de fleste på min alder. Og ikke minst klarer jeg å snu tankemønsteret mitt helt om fra det negative til det positive. Alt i alt, triste dager kommer og går, men jeg er takknemlig for det jeg har og den jeg har blitt. 

Tusen, tusen takk for fantastisk respons i går. Jeg setter pris på hvert enste likerklikk og hver eneste kommentar. Jeg er takknemlig for at jeg nådde så mange når jeg endelig samlet meg nok mot til å dele. 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.