Gulrotsuppe med spicy twist

12/12/2018

Min reise til bedre helse begynte med supper av kraft, så man kan trygt si at jeg har en stor forkjærlighet for nettopp supper med kraft. Healende, varmende, gode supper! Kan det blir bedre på en kald dag liksom. I dag fikk jeg en ny favoritt, en gulrotsuppe med et hint av Thailand. Jeg kan fint innrømme at jeg savner Thailand og maten der, så hvorfor ikke prøve å få litt ferie-vibber på kjøkkenet hjemme.

 

Du trenger:
5 store gulrøtter
2 stilker med sitrongress
1 halv purre
2 hvitløksfedd
1 hel rød chilli
1 ss revet fersk ingefær
2,5 dl kraft
2,5 dl kokosmelk
saften av en halv lime
1/2 ts salt
Smør eller kokosolje til steking

 

Slik gjør du:
Skrell gulrøtter, og første laget av sitrongrseset. Kutt så gulrøtter, purre, sitrongress og chilli i små biter og fres det i en god porsjon smør i noen minutter. Hel så over kraft og kokosmelk og til slutt salt, ingefær og lime. Kok opp. La små koke i 20 minutter eller ta den i wonderbag om du har det. Der kan den stå til du er klar til å spise. Før du spiser kjører du røren til en jevn røre ved stavmikser eller en blender som tåler varm temperatur.

Server gjerne med litt ferdig stekt kylling og kokt egg.

 

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.