Himmelsk gulrotkake

15/10/2018

Om du liker saftige kaker som smelter i munnen da. På søndag har tante og onkel 40 års bryllupsdag og når jeg spurte om jeg kunne ta med noe til familiebesøk, så kom det et ønske om en glutenfri gulrotkake. Dette hadde jeg aldri laget før, men jeg elsker en utfordring. Så da måtte jeg øve en gang før dagen, og så gikk det så utrolig bra. Jeg ble nesten litt overrasket. Jeg lagde bunnen dagen før, og hadde den i kjøleskapet. Men du kan fint lage alt samme dag også, bare husk å avkjøl før du tar kremen på. Denne kaken er også laktosefri, sukkerfri og lavkarbo. Hurra!

 

Du trenger:
Bunn:
3 egg
1 dl sukrin melis
1 dl kokosmel
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
2 ts vaniljepulver
100 g smeltet smør
3 dl finrevet gulrot
Ostekrem:
1 dl sukrin melis
1 ss vaniljepulver
350 g smøreost. (det er 2 bokser med Philadelphia laktosefri)
1 dl laktosefri creme fraiche (du kan bruke rømme også)

 

Slik gjør du:
Bunn:Ta ovnen på 180 grader – ikke varmluft. Ta egg og sukrin i en kjøkkenmaskin og kjør til en luftig masse. Ta så alt det tørre i, og avslutt med gulrot og smør. Husk at gulroten skal være finrevet og ikke grov, dette har litt med konsistensen og gjøre når den er ferdig. Ha i ovnen 25 minutter.
Ostekrem:Rør alle ingrediensene til en jevn røre, og smør ut over en avkjølt kakebunn.

Holder seg ca 3 dager i kjøleskapet. Håper det smaker.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.