Shoppestop del 2

15/10/2018

Jeg har ikke skrevet et innlegg om hvordan det gikk med shoppestopp i vår. (Konseptet kan du lese om i dette innlegget.)

Men her kommer det altså. Det var så UTROLIG deilig at jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg kunne gå på sentre og så mye fint, men jeg bare så fordi jeg viste jeg ikke kunne kjøpe noe. Jeg endte opp med å lage meg lister på mobilen av ting jeg ønsket meg (LES: trodde jeg ønsket meg) men fant fort ut at mye av det jeg så på av ting som fløy fort forbi og ble glemt. Jeg ønsket å bli mer bevisst på hva jeg brukte pengene på, og det ble jeg virkelig. Som jeg skrev i det opprinnelige innlegget om shoppestopp:
Jeg har jo alt jeg trenger, men i et samfunn med mye kjøpepress og reklame så er det utrolig lett for å føle vi trenger mer enn vi gjør.

Jeg hadde shoppestopp fra april til juni. I den perioden hadde jeg et egent sett med regler (les første innlegg) som jeg skulle holde. Jeg begynte med tre små måneder og ble litt hektet. Nå har jeg brukt juli og litt av august til å få inn litt klær i gaderoben min fra salget. For det trengtes virkelig. I tilegg til det har vi kjøpt nye puter til sofaen, et teppe til kjøkkent og litt grønne planter. Nå er jeg klar for shoppestopp igjen. Denne gangen fra i dag, mandag 6. august og ut November 2018. Å så jeg gleder meg.

Men før jeg forteller denne gangens regler må jeg fortelle hvordan det gikk. Uke 2 av shoppestopp greide jeg å kjøpe meg en yogamatte til 1200kr bare fordi jeg måtte ha en ny. Så der røk altså alle lommepengene mine for alle tre månedene. Det verste var at jeg innså fort etter kjøpet at jeg likte best min gamle matte uansett så den ble ikke brukt. Obs. Sånn er livet. Men utenom den bommerten der så gikk det utrolig fint, og etter de to første ukene var jeg liksom akklimatisert, om man kan si det sånn. Skuldrene senket seg og jeg nøt å ha shoppestopp.

Denne gangen blir det litt over 3 måneder altså, og jeg føler meg litt giret. Så ut ifra dette har jeg laget meg følgene regler.

 

Jeg har lov til å handle:
🖤 Dagligvarer – ukes handle en gang i uken. Unntak er om de er tom for noe,
men da er det bare det jeg de mangler som skal kjøpes inn neste gang jeg er på butikken.
🖤 Kosmetikk (bare grunnleggende, som mascara, og først etter at jeg går tom)
🖤 Toalettsaker (tannkrem, toalettpapir, etc.)
🖤 Shampo / balsam / rengjøringsmidler / vaskemiddel – bare etter jeg er gått tom
🖤 Gaver til andre
🖤 Helsekost produkter som jeg bruker, bare når jeg går tom
🖤 Kontor ting som notatbøker, programvare eller lignende. På grunn av bloggen og skole.
🖤 Ting på min godkjente handleliste
🖤 Garn til å strikke med
🖤 2 frisørbesøk på disse månedene

 

Jeg har IKKE lov til å handle:
🖤 Unødvendig kosmetikk, bare fordi jeg har lyst på
🖤 Klær (med mindre noe blir ødelagt, da skal tilsvarende plagg kjøpes og bare det)
🖤 Sko og tilbehør
🖤 Bøker og blader
🖤 Husholdningsartikler som lys, dekor, møbler, etc.
🖤 Elektronikk og apparaterUnødvendig gøy fra nettbutikker
🖤 Takeaway kaffe / te

 

Godkjent handleliste
🖤 2 gensere – fordi jeg desperat trenger gensere (jeg er en t-skjorte person året rundt)
🖤 1 kjole / helst brukt
🖤 Beeorganic mat wraps – for å slippe plast over maten
🖤 Sugerør x 2 i glass eller stål med kost – for å kutte ut plastsugerør
🖤 Om noen klær blir for slitt, har jeg lov å bytte i et tilsvarende nytt plagg og hive det gamle.

Utenom disse reglene så får jeg 400 kroner i måneden til å bruke på noe, det vil si 100 kroner uken. Jeg kan velge om jeg vil bruke de 100 i uken eller alle 400 kronene fra hele måneden på noe samlet. Bruker jeg ikke opp pengene skal de legges på en sparebøsse før neste måned begynner.

Jeg skal også ta vare på alle kvitteringer i denne perioden for å se hva jeg faktisk bruker penger på og ha oversikt over alt jeg kjøper i et oversiktlig regneark. Faste utgifter kommer selvfølgelig utenom kjøpestoppen siden de er nødvendige.

Jeg håper jeg skal klare dette, og gleder meg skikkelig til å ta fatt på utfordringen nok en gang. Har du noen gang vurdert kjøpestopp? Bli med på de tre månedene da vel.

Og var du med sist? Da vil jeg SÅ gjerne høre hvordan det gikk.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply