Sommerens potetsalat

08/10/2018

Dette var den aller første “retten” jeg laget etter vi giftet oss. M fortalte meg nemlig at hjemme fikk han alltid hjemmelaget potetsalat, og jeg skulle bevise at jeg skulle være like flink som svigermor. (Som forresten er verdens søteste.) Så jeg kokkelerte og ble veldig fornøyd med resultatet, og det ble heldigvis mannen også. Senere viste det seg at han ikke fikk hjemmelaget potetsalat hjemme men at han bare hadde lyst på og viste hva han skulle si. Haha. Men jeg er glad for det, for denne lille potetsalaten starten gløden for min kjærlighet for mat og matlaging. Jeg fant denne på nettet en gang, men det er jo nesten seks år siden så jeg har ikke peiling på hvor det var. Den har liksom limt seg til hjernen. Denne er ikke lavkarbo, for det drev jeg ikke med på den tiden. Men god, det er den. 4-5 porsjoner.

 

Du trenger:
Ca. 6 mandelpoteter (jeg bruker disse fordi da slipper jeg å skrelle de.)
2 gule epler (bruk de eplene du liker best, men disse passer godt til.)
1,5 dl rømme
1 pk ekte majones
10-15 cm purre i skiver
0,5 ts sukin melis
salt og pepper etter behov
en liten skvis sitron saft

 

Slik gjør du:
Kok opp poteter og la de avkjøles. Et tiks er å koke de opp dagen før å ha i kjøleskapet til neste dag, da er det fort gjort å lage potetsalaten etter jobb eller før besøk i en travel hverdag. Ta rømme og majones og rør til en luftig masse. Ta i sukin og rør litt til. Skrell eplene, og del opp i små firkanter. Vend inn i røren. Ta så poteter og del små biter og vend de inn også. Rør inn salt, pepper, sitron og purre helt til slutt. Håper det smaker.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply