Nydelig ostekake

08/10/2018

Jeg elsker ostekaker, og har vel egentlig alltid gjort det. Jeg liker at de smelter på tungen, og den fine blandingen av syrlig og søtt. Så at jeg lagde en ostekake når vi skulle i besøk i helgen var veldig naturlig. Jeg brukte det jeg hadde i skap og kjøleskap og resultatet ble nydelig. Hele svigerfamilien godkjente kaken, så da kan jeg fint legge den ut tenker jeg. For min del kommer jeg nok til å doble fyllet neste gang siden jeg elsker ostefyll. Men jeg legger du ut med normal fyll mengde så kan du gjøre som du vil når du skal lage den. Denne er forresten lavkarbo og uten sukker som gir blodsukkerstigning. Så du blir ikke våken og så trøtt av denne kaken.

 

Du trenger:
Bunn
100 g mandelmel
1 egg
1 dl sukrin melis
3 ss kremfløte
2 ts bakepulver
50 g smeltet meieri smør

Fyll
1 dl sukrin melis
2 ts vaniljepulver evt. 1 ts vanilje ekstrakt
175 gram smøreost. (jeg bruker Philadelphia lakosefri)
0,5 dl creme fraiche (du kan bruke rømme også)

 

Slik gjør du:
Ha ovnen på 175 grader (ikke varmluft.) Pisk lett i sammen egg og skrin og bland så resten inni røren. Smør en vanlig kakeform eller ta bakepapir på. Hell alt over, stek midt i ovnen i 30 minutter. Mens kaken steker blander du sammen alle ingrediensene i fyllet til en jevn røre.
La kaken avkjøles før du tar fyllet på. Pynt med nøtter, revet mørk sjokolade eller ferske bær Oppbevares i kjøleskap frem til servering. Kan fint lages dagen før.

 

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply