Nydelig kylling gryte

08/10/2018

Formen min har ikke akkurat vært topp siste uken, men det har dere kanskje fått med dere. Derfor har det vært ekstra viktig for meg å være nøye med maten og satse på at det gir en opptur snart. Problemet med dårlig form er lite krefter, og da gjelder det å gjøre maten enklest mulig for å ha noen krefter igjen. Da er det godt å ha wonderbag i hus. Jeg stekte alt i en gryte, kokte opp og satte gryten i wonderbagen for å god gjøre seg til vi er klar for å spise. Jeg brukte det vi hadde i hus, og siden jeg fremdeles har noen dager igjen av melkefri måned brukte jeg risfløte, men ville nok vanligvis brukt laktosefri creme fraiche i denne oppskriften.

 

Du trenger:
1 løk i biter
3-4 tomater i biter
1 hel ferdigstekt kylling
2 ss paprika pulver
2-3 dl kraft
300-400 gram sopp i skiver
2 dl creme fraiche, rømme eller fløte
2 ss kokosolje, ghee eller smør
Pepper og salt etter behov

 

Slik gjør du:
Smelt smør i en gryte, ha i løk, tomater og sopp. Når det er gyllent, ha i kraft. På grunn av formen min har jeg ikke laget min egen, men brukt Stange kyllingkraft denne gangen. Del kyllingen i biter og ha oppi gryten med resten. Ta til slutt oppi creme fraiche. Ta et oppkok, og ta i wonderbag. Her kan den ligge i mange timer. Har du ikke wonderbag kan du la det småkoke i ca. 20 min før servering.
Server gjerne med blomkål ris eller blomkålmos. Spiser du ikke lavkarbo er ris, poteter eller potetstappe perfekt til.

Tips! Denne retten er perfekt å lage dagen før å ta i kjøleskapet og varme opp før gjester kommer.

 

For ordens skyld, den store wonderbagen har jeg kjøpt selv, og lenge før jeg ble ambassadør for Naturligliv, så den er ikke sponset. 

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply