Melkefri måned er over

08/10/2018

Hvordan har det gått? Jeg har fått så mange søte meldinger fra dere som lurer på hvordan det går, og hva jeg savner og drøssevis med tips om hva som er godt. Jeg er så utrolig takknemlig for hver eneste melding! Så her kommer en liten oppsummering av månden som gikk uten melk.

Når jeg tenkte at dette var en god idé undervurderte jeg veldig hvor mye melkeprodukter jeg faktisk bruker. Jeg spiser jo laktosefritt fra før og trodde jeg hadde en viss oversikt over mitt melkeinntak. Det hadde jeg ikke. Jeg må nesten le litt av meg selv, jeg spiser vanligvis ost daglig, en iskaffe er aldri langt unna, rømme og fløte. Jeg har brukt smør til å steke i og bake med. Jeg har jo også begynt på steng lavkarbo (for å se om det er enda mer helsevinning av det) noe jeg syns var litt vanskelig med tanke på å unngå melkeprodukter. Til alle dere som unngår melk, dere er så fantastisk flinke. Jeg beundrer dere virkelig.

Hva byttet jeg ut med
Jeg byttet ut smør med ghee eller kokosfett. Dette var ingen problem og gav god smak og god steke evne.
Jeg byttet ut fløte med risfløte. Denne synes jeg var skikkelig god. Litt søt på smak akkurat som jeg liker det.
Jeg byttet ut iskaffe med hjemmelaget iskaffe med mandel melk.
Rømme fant jeg ingen god erstatning for, men overaskende nok savnet jeg ikke det heller.
Jeg byttet ut ost med leverpostei, mer kjøttpålegg og makrell i tomat.

Hva lærte jeg?
Jeg lærte at jeg bruker mye mer melkeprodukter enn jeg trodde. I tillegg lærte jeg at jeg ikke trenger så mye melkeprodukter som har brukt. Jeg kommer til å fortsette å bruke kokosfett og ghee til steking. Å kutte ned på iskaffen skader nok ikke. Og rømme trenger jeg ikke å kjøpe så ofte lenger.

Hva savnet jeg?
Jeg savnet fløte og ost. Jeg savnet vel egentlig gamle rutiner.

Ble det formbedring?
Nei dessverre, men så er kanskje en måned litt lite. Dessuten så gikk på en iskaffe smell midt i måneden på en dårlig dag. Da ble en skinny latte Starbucks kjøpt og slukt. Den typen på butikken, ikke på selve Starbucks. Og i går, lagde jeg potetsalat med rømme i, og glemte meg helt. Gamle vaner er vist vond og vende. Men utenom dette gikk det veldig fint.

Oppsummering
Jeg er glad jeg har prøvd, og glad det er over. Det gikk jo fint, men sammen med andre endringer i kostholdet samtidig så var det nok litt mye på en gang for denne skrøpelige kroppen. Men kjempe gøy å ha prøvd. Jeg skal nok prøve igjen når jeg har litt mer kontroll på andre ting. Men nå er det ny måned i morgen, og det betyr ny utfordring. Denne gangen blir det å minste mitt plast forbruk i Mai. Følg med!

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply