Det å begynne på nytt

08/10/2018

Nå er det lenge siden et skikkelig innlegg, jeg har nemlig fått meg en skikkelig nedtur i formen. Sånn er livet av og til dessverre. Det går ikke alltid etter planen. Dere lurer kanskje på hvorfor jeg har blitt dårlig siden jeg føler et strengt mat regime som skal få meg til å bli bedre, og at hele bloggen min faktisk er basert på det. Så jeg tenkte å skrive litt om det, men før jeg begynner må jeg presisere at selv om kroppen min, spesielt tarm og IBS reagerer veldig bra på maten og måten jeg nå spiser på, så er jeg syk i bunn. Det er en daglig kamp om å finne balansen som er rett i forhold til alle mine diagnoser. Men så langt har ingenting virket så bra som nettopp mat har gjort. Tenk at det kan være så enkelt som at rett mat gir bedring. Og jeg har virkelig prøvd mye rart, det er det ingen tvil om. Og det er nettopp det at jeg ville prøve noe nytt, noe jeg trodde skulle gjøre meg fortere frisk, som gjør at kroppen min nå er virkelig dårlig og i ubalanse igjen.

I desember begynte jeg nemlig på et tilskudd/medisin som har hjulpet mange, også mange jeg kjenner innenfor kostholdsverden. Jeg var meget optimistisk. Gjorde alt som jeg fikk beskjed om, jeg måtte til å må slutte på min elskede probiotika som har hjulpet meg så mye. Men alt for å bli bedre. Hele prosessen var i samråd med lege. Dessverre så kom aldri oppturen jeg ventet på, i istedenfor ble jeg dårligere og dårligere, og håpte virkelig at det bare var sånn at man ble verre før man ble bedre. Men den gang ei. Jeg begynte å få mageknip igjen, oppblåsthet, hodepine og alt som jeg hadde jobber så hardt med å unngå. Jeg håpte sånn at det skulle virke, men i slutten av februar måtte jeg innse tap, og gav meg. Da var det bare noen dager til avreise til Thailand og magen min var i total ubalanse igjen. Oppblåst, type mange måneder gravid størrelse og vond. Jeg kan ikke akkurat si jeg gledet meg til å gå i bikini med den magen. Jeg begynte med mine gamle vaner uken før jeg reiste og fortsatte hele ferieturen. Jeg hadde med probiotika og kollagen tok det vær dag. Likevel så visste jeg jo at det komt til å ta lengre tid enn som så. Selv om varmen hjalp veldig på energien min der nedre så var magen et kaos, både med og uten bikini. Hehe.

Etter jeg kom hjem har jeg innsett at det på en måte er som å begynne på nytt. På med gode rutiner, og all mat skal være rett mat. Jeg har ikke helse til å prøve noe annet. Immunsystemet mitt er helt i bånn igjen og jeg får alt som er. Jeg hadde nettopp en uke forkjølelse, noe som nok en gang gjorde at kroppen ble svekket fordi den ikke er bygd godt nok opp igjen enda. Så det begynte utmattelse og ME, oppkast hele lørdag og sengeliggende siden da. Men vet du hva jeg har lært? Jeg vet hva som fungerer for meg, så med mindre det kommer en medisin som alle ME eller IBS syke får så må jeg bare holde meg til deg jeg allerede gjør. Ingen qiuckfix gjør det bedre for meg enn jeg allerede gjør selv.

Så nå er koppen, igjen, så sliten og utmattet at det er som å begynne på nytt. På nytt med kraftmat, fermentering og ren mat. Men jeg gleder meg. Da får jeg nok en gang mulighet til å bevise for meg selv at dette fungerer, dette virker. Og jeg må virkelig aldri prøve meg på en kur som skal fungere igjen. Jeg orker ikke blir så dårlig igjen. Så til dere som alltid er så dårlig som dette, jeg beundrer deg så utrolig mye. For et sterkt menneske du er!

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply