Thaisuppe med kyllingkraft

04/10/2018

Tusen takk for alle tilbakemeldinger mens jeg lagde suppe på Kostholdsdamene sin snapchat i dag. Her kommer selvfølgelig oppskriften. Husk å justere mengden paste og chilli om du vil ha den svakere eller sterkere. Jeg vil anslå at denne er litt over middels sterk, og er ca. 3 porsjoner.

Denne gangen brukte jeg også Stange sin ferdige kyllingkraft som du får kjøpt i frysedisken hos Rema 1000. Den er et skikkelig bra alternativ når du ikke kan eller orker å lage kraft selv.

 

Du trenger:
1 ss kokosolje
1 rød chili i små biter (jeg tok ut frøene til denne oppskriften)
3 hvitløksfedd i små biter
2 sjalottløk i biter
1/5 paprika i biter
2 ss rød currypaste
2 bokser helfett kokosmelk (jeg bruker de rosa på rema 1000)
5 dl kylling kraft
saften av en halv lime
3 kyllingfilet i strimler

 

Slik gjør du:
Ta kokosolje i en panne på medium varme. Tilsett chili, hvitløk, sjalottløk og paprika. La det frese noen minutter. Rør inn currypaste til den er fordelt utover. Ta så kraften og kokosmelk oppi og rør rundt til det begynner å småkoke. Ta gryten av platen og kjør stavmikseren på suppen til den er klumpefri.

Ta tilbake på platen, og ta så oppi kyllingstrimlene og la de koke oppi suppen. Ha i litt limesaft til slutt. Om du ønsker, kan du servere den med blomkålris.

 

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply