Marsipan med hint av påske

04/10/2018

Har du sett at påskemarsipanen er kommet i butikkene? Som jeg sa rundt jule tider så er marsipan min store kryptonitt. Jeg syns det er så utrolig vanskelig å gå forbi marsipanen i butikkene. Men samtidig, så er jo denne marsipanen stappfull med sukker og ikke minst så inneholder den melk, så jeg blir dårlig. Men jeg har jo meddele at jeg allerede har gått på en smell og kjøpt og slukt en pakke. Så da er det på tide å lage noen sunnere og ha her hjemme så slipper jeg og gjøre samme dumme smell en gang til. For ja, det er skikkelig godt, men det er ikke verd å bli dårlig. Har du en ting som du synes er vanskelig å gå forbi i butikken?

Det er samme oppskrift som jeg bruker på vanlig marsipan, den finner du her. Men i denne har jeg revet appelsinskall i. NAM. Men en ting som er viktig når du skal bruke skallet på frukt er å bruke økologisk. Grunnen til det er enkelt og greit at da slipper du å alle sprøytestoffene fra skallet i maten din etterpå. Får du ikke tak i økologisk pass på å skylle meget godt, helst med varmt vann.

 

Du trenger:
100g mandelmel
60g sukrin melis
2 egge hviter
6 dråper stevia (jeg bruker vanlije)
1-2 ts revet appelsin skall

50g 70% sjokolade eller en sukkerfri versjon vist du vil ha enda sunnere

 

Slik gjør du:
Ta mandelmel, sukrin melis, appelsinskall, stevia dråper og eggehviter i en bolle. Kna alt sammen til en jevn masse. Sett sjokolade i vannbad eller smelt i microen. Del marsipanen opp i kuler, dypp i sjokolade og rull i strø. Jeg har alltid noen uten sjokolade, noen med sjokolade, og noen med sjokolade og strø.

 

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.