Kald sjokoladekake

04/10/2018

Er du som meg en som liker en sjokoladekake med litt smak? Da er denne noe for deg. Når det er sagt så kan du faktisk bruke akkurat den sjokoladen du vil, så om du vil ha en melkesjokolade versjon eller en soyasjokolade versjon så er det bare å bytte ut sjokoladen med en annen. Det høres vel overkommelig ut?

 

Du trenger:
150 g meierismør
200 g sjokolade (jeg brukte 70% sjokolade)
4 egg
1 dl sukrin gold
2 ts vaniljepulver
1 ss bakepulver
1,5 dl mandelmel

 

Slik gjør du:
Ta sjokoladen og smør sammen i et vannbad. Eventuelt kan du smelte i mikroen, men når det er mer enn 60% kakao i sjokoladen liker jeg å bruke vannbad fordi jeg syns den brenner seg så lett i mikroen.

Ta ovnen på 175 grader, oppe og nede varme. Bland sammen egg og sukrin til en luftig røre i kjøkkenmaskinen. Når sjokoladen og smøret er smeltet tar du det oppi kjøkkenmaskinen og rører rundt. Tilsett så mandel mel, bakepulver og vaniljepulver til slutt, rør til det er en jevn røre. Hell oppi en smurt form, ca 24 cm. Ha i ovnen i 20-25 minutter. Avkjøl og server kald.

 

Tips! Pynt med nøtter før den går i ovnen om du ønsker.

 


Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply