Når motivasjonen forsvinner

26/09/2018

Vi har alle perioder der vi skulle ønske vi fikk mer til, der vi skulle ønske at motivasjonen vår var på topp men så er den ikke det. Det trenger ikke alltid være vår feil, kanskje vi har vært syk og det er vanskelig å komme i rutiner igjen. Eller kanskje det har skjedd noe i livet som gjør at man blir satt litt ut. Noen ganger kan det være at vi har vært flinke så lenge uten å ha sett resultater, og dermed mister motivasjonen. Og opprettholde 100% motivasjon til en livsstilsendring er litt urealistisk. Det er viktig som jeg har skrevet i et innlegg før, og sette seg mål og følge de, og faller man tilbake, så begynner du å klatre oppover målene dine igjen. Løpet er ikke kjørt selv om du føler du har mistet litt av motivasjonen. Sett deg mindre mål. Innse at du ikke er perfekt og at hver dag aldri vil være perfekt. Bommer du på et måltid så prøv å gjøre neste måltid bedre, ikke straff deg selv fordi du skeiet ut. Vent heller ikke til neste mandag for å få en god start. En god start kan komme fra neste måltid. Og husk at det ER lov å kose seg og ikke bare tenke på hva du bør spise.

Jeg har i den siste tiden syns det er vanskelig, etter en omgang med tøff ME, var det vanskelig og kommer i gang med gode rutiner. Det tok tid. Med enorm kvalme og generelt lite energi etter forje nedtur så var det tøft å ta seg selv i nakken og løfte meg opp igjen. Formen min kan jeg ikke gjøre så mye med. Men jeg VET jo at jeg blir bedre når magen for mat som er god for tarmhelsen. Da får jeg mer energi og jeg får til slutt et overskudd. Men veien dertil er så tøff når man er på bunn i energinivået selv. Men jeg tar et måltid av gangen og en avgjørelse av gangen. Og nå etter en gode to uker føler jeg at rutinene begynner å komme på plass igjen. Da blir det jo også lettere å blogge og dele mine matopplevelser. Når man ikke har energi eller matlyst og kommer jeg alltid litt bakpå med blogging. Men jeg har fått notert mye jeg vil dele, har lagt mye planer om hva jeg skal lage, så får jeg ta en dag av gangen her inne også, som jeg gjør hver gang etter en nedtur. Men som jeg liker å tenke: etter en nedtur kommer en opptur. Og DET er jeg klar for.

Noen andre som kjenner seg igjen i at motivasjonen fort kan forsvinne? Og ikke mist i at det er tøft å bygge den opp igjen?

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply