Deilig enkel høstgryte

26/09/2018

I går hadde vi besøk, og jeg hadde bestemt meg for å lage en rett med kraft i. Litt for å vise hva jeg driver med, men aller mest fordi maten smaker jo så mye bedre med kraft. Retten ble godt mottatt heldigvis, og jeg kommer garantert til å lage den igjen!

Denne gangen blir det en stor oppskrift siden vi var en del. Så denne oppskriften holder til ca. 10 personer. Men nå er jo det jo høst, og høysesong for middagsbesøk, så kanskje det er greit med en litt stor oppskrift her på bloggen også.

 

Du trenger:
Ca. 1500 g sosekjøtt
Ca. 1,5 l kraft
3,5 dl rødvin
3 hvitløksfedd, presset
5 gulrøtter
1 liten kålrot
2 laurbærblad
1 kvist fersk timian
1-2 ts salt
1 ts malt hvit pepper
2 ss paprika pulver
1 boks tomatpuré
ca. 350 g sjampinjong i skiver
10 sjalottløk
3-4 ss meierismør til steking

 

Slik gjør du:
Ha rødvin, laurbærblad, timian og presset hvitløk i en stor gryte, og la det forsiktig koke opp. Når det har kokt opp, så heller du oppi kraften.
Del sosekjøtt opp i passende biter, og brun i smør i pannen. Ta oppi gryten når det er blitt brunt. Skrell gulrot og kålrot og kutt opp i terninger før du tar også det oppi gryten. Del sjampinjong i skiver, og sjalottløk i båter og stek de sammen i godt med meierismør til det blir lysebrunt. Ha så oppi gryten med resten. Så er det tomatpuré og krydder oppi til slutt. Rør rundt til alt blander seg skikkelig ut. La småkoks i hvertfall 2 timer. Du kan fint la den stå lenger også, jo lengre den står jo mørere blir kjøttet.

Servers med poteter, potetmos, ris eller blomkålris.

 

Previous Post Next Post

Kanskje du også liker

Leave a Reply